Забавен английски – Приказно изкуство Уроци по английски език и рисуване

Английски език – информация

Какво да очаквате в курсовете по английски език:

  • голям обем на свързан текст на английски език – различните теми, които разглеждаме през годината, са свързани в история с едни и същи герои;
  • разнообразни творчески задачи за развиване на езикови умения;
  • песни на английски език – учебни или приказни и забавни;
  • активиране на всички сетива и развиване на въображението;
  • спокойна, подкрепяща среда и поощряване на самоизявата и развиването на личните качества;
  • свобода на избор;
  • класическо изкуство;

Какво няма да намерите:

  • задължителна домашна работа;
  • оценки.

Английски с рисуване за деца от 3 до 5-годишна възраст

Английски с рисуване за деца от 3 до 5-годишна възраст

Уроците по английски език и рисуване са предназначени за най-малките ни ученици, на възраст от 3 до 5 години. В първата половина идва преоблечената гостенка англичанка, която разказва приказка на децата, пее и играе с тях различни игри на английски. През втората половина децата получават акварелен картон, четки и бои, за да порисуват с нашия художник - Наньо Нанев. Понякога заниманията включват и приложни задачи, като правене на цветя от салфетки, оригами, декупаж и други.
Английски език за деца от 3-ти и 4-ти клас

Английски език за деца от 3-ти и 4-ти клас

Целогодишен курс по английски език по оригиналната сугестопедична методика, разработена от проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева.

Учебниците представляват пиеси с интересни герои - има магьосник, цар, момчета и момичета. Децата могат да се включат в играта и да я доразвият със своя собствен герой. От втори клас след концертния сеанс се включва и четенето. Но това не е обикновено четене, а възможност за още много игри и забавления. Понякога влизаме в роля, друг път си поставяме изпитания за изостряне на вниманието или за развиване на актьорски умения, познаваме кой чете, пренареждаме и много други. В часовете за разработка целим да обогатим речника и вникнем в граматиката. Но всичко отново е приятно и стимулиращо, съпроводено с песни и игри.
Английски език за деца от предучилищна възраст до втори клас

Английски език за деца от предучилищна възраст до втори клас

Начален курс по английски език за деца по оригиналната сугестопедична методика, разработена от проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева. С много нежност към детската психика и стимулиране на фантазията се въвежда необходимия голям обем начална информация.

Още в началото на курса децата се запознават с герои от различни държави под формата на драматизация. Намират домовете им на картата и научават по нещо за тяхната страна и култура. А след това през цялата година преживяват различни приключения с тях под формата на езикови игри, събития, ребуси, песни и театър. Имат възможност да организират импровизирани партита, на които да поканят чуждестранните гости, както и да се маскират като различни герои, довършвайки и обогатявайки историята.
Английски език за ученици от 5-ти и 6-ти клас

Английски език за ученици от 5-ти и 6-ти клас

В пети и шести клас децата вече използват езика доста свободно и започваме да работим върху уменията им за писане. Граматиката и лексиката стават повече и се усложняват. За да се отзовем на нуждите на порасналите деца, добавяме още 8 сугестопедични часа от 30 минути в програмата. Това ни позволява да включим в нея, заедно с драматизациите, песните и игрите, и по-сложни загадки, ребуси, проекти и предизвикателства.