Забавен английски – Приказно изкуство Уроци по английски език и рисуване

Стелиан

6-ти май е изненадващо приятен ден, с привкус на дежавю. Водя си аз поредния урок с групата от предучилищна възраст и първи клас, решила съм да се учим да четем. Подготвям децата с буквички, ребусче и решавам да минем на любимата „Пчеличка“ – казвам думата, а те я посочват, преди да ги ужиля. И тъкмо тогава Сиско, едва на 6 години, става и заявява, „Аз тези думи ги знам“ и започва да чете…

Нарочно оставих видеото необработено. Резултатът е само след 3-4 урока върху съответната приказка, без абсолютно никаква домашна работа, без тягостно писане и повтаряне, само и единствено с игри и приятни задачи в приятелска среда. Както се изрази Аля от същата група – при нас е като в спа.

Познаваме Стелиан като Сиско, защото се запознахме с него, когато започна да идва на уроците по английски с рисуване и тогава така се представи. Премина в групата за по-сериозно изучаване на английски в предучилищна възраст, когато тепърва се учеше да чете и пише на български. По тази причина не поставям за себе си предварително очаквания за това децата да се научат да четат и пишат на английски на този етап. Имаше момент, в който му беше по-трудно от на другите деца, които бяха в първи клас, думите го объркваха, беше му по-трудно да ги разпознае, но като по чудо, след първия концертен сеанс, всичко, натрупано до онзи момент, се прояви. Много скоро, в рамките на дни, след видеото той започна да чете и непознати думи, които не съм преподала в писмен вид.